Indbrudssikre vinduer

Indbrudssikre vinduer skaber tryghed

Glastyper til indbrudssikre vinduer

Sikkerhedsglas og indbrudssikre vinduer, som bl.a. hærdet glas og lamineret glas, kan medvirke til at sikre imod indbrud.
Det kan også medvirke til, at sikre imod, at f.eks. et barn løber ind i vinduet og knuser en rude.

Lydglas er bygget op med et tynd og et tyk stykke glas som ikke har samme tykkelse og dermed ikke svinger med samme bølgelængde og derfor overføres lyd viberationer ikke fra den ene rude til den anden.
Det kan dæmpe lyden fra naboer og veje, etc. Hvis du ønsker mere ro om natten, kan du opnå en dæmpning på ca. 3 DB. Normalt vil du opleve det, som om at lydtrykket er halveret.
Limning af glas til indbrudssikre vinduer

Limning af glas til indbrudssikre vinduer, kan være med til at forhindre tyveri, idet tyven ikke bare kan fjerne glaslisterne og tage ruden ud. Kombineres det med lamineret glas, er det næsten umulig at slå ruden i stykker og dermed ødelægge selve rammen eller den faste karm. Hvorfor et indbrud kan være forhindret eller besværliggjort.

Beslag til vinduer

Beslag skal kunne tåle det miljø som indbrudssikre vinduer og døre sidder i.
Det anbefales derfor at du vælger beslag som kan tåle at sidde udenfor i lang tid, f.eks. galvaniseret beslag. Normalt holder denne overfladebehandling i vinduernes levetid.
Topvendebeslag for vinduer, gør at du kan pudse den udvendige side af vinduet inde fra således at du ikke skal op på en stige, osv. i lejligheder eller på 1 sal, m.v.

Beslåning af døren er vigtig

Det er kun 3 punkts lukke system som virker tilfredsstillende. Systemer med 2 punkts lukning eller færre, er ganske enkelt ikke gode nok, og kan sagtens være medvirkende til at døren ikke sidder til.
Hvis døren f.eks. har anslag 3 steder, top, midt og bund, vil det være det bedste til at sikre, at døren sidder tæt og ikke buer.

Ved terassedøre er det vigtigt, at du udspecificere at du vil have vindbremse i din beslåning. Hvis du ønsker det!
Valg af indbrudssikre Vinduer

Indbrud kan gøres svære for tyven med brug af indbrudssikre vinduer. Tyven vil gerne sikre, at en hurtig retræte er mulig, og derfor skal du også vælge at have lås på den indvendige side af døren, uanset om det er fordør, bagdør eller terrassedøren. Nogle vindues producenter kan ved tilvalg sagtens gøre noget ved beslagene. Derfor tænk købet godt igennem, og vælg ikke altid de billige vinduer, hvor der måske ikke er den samme attention på indbrudssikre beslag.